Екипът на"No Mercy"дегустира седем вида бири на „Болярка”
Обиколката в пивоварната стана ден преди
концерта във Велико Търново

 

04.08.2009Ку-ку бенд, балерините от „Магаданс”, Невена Цонева, актьорите Краси Радков, Виктор Калев и Мариан Бачев, и отговорните сценаристи на шоуто Иво Сиромахов и Ивайло Вълчев посетиха фабриката на „Болярка” ден преди третия концерт от турнето NO MERCY, който ще бъде във великопрестолния град Велико Търново. 
„Болярка” е основен спонсор на тазгодишното турне на Слави и „Ку-ку бенд”. Двете страни работят за първи път заедно, но са се харесали от пръв поглед, заявиха за медиите продуцентът Евгени Димитров и изпълнителният директор на Болярка Антон Ненов. „”Болярка” е изцяло българска фирма, със 100% българско участие и това е нещо, което ни накара да се насочим към тях... Ако не работим с помощта на фирми, билетите на нашите концерти трябваше да са с цена 40 – 50 лева.” – каза Евгени Димитров. От своя страна г-н Ненов заяви, че те също са водени от идеята да се популяризират два хубави български продукта – бирата на „Болярка”- „Перла в короната” и песните на Слави и „Ку-ку бенд”.
Домакините от Болярка запознаха гостите си от „Шоуто на Слави” с технологичния процес във фабриката. След това на своеобразна дегустация в Дома на бирата всеки член на екипа имаше възможност да определи коя от поднесените видове бира най му подхожда. Някои избраха светлото, а други – мътното Weis. Първата по рода си вайс бира в България ­"Болярка Вайс” е седма в асортиментната листа на бирената фабрика и е съвместна разработка между технолозите на " Болярка ВТ" и Института по пивото в Берлин. Специално подбрани бяха и поднесените мезета за седемте вида бира – не много солени или пикантни, за да успеят вкусовите рецептори да оценят всяко пиво по достойнство.
Всеки от екипа получи рекламни подаръци от „Болярка” и по една книга за бирата. Много специална книга с германски рецепти за бира бе подарък за Слави, а Евгени Димитров получи в рамка своя снимка от предишното си посещение в „Болярка”, която бе лично подписана от принца на Бавария Луитполд – наследник на Лудвиг ІІІ, последният управлявал Бавария монарх, който преди 4 години във Велико Търново подписа Лицензионният договор за производство и дистрибуция между “Болярка” и “Konig Ludwig International”.