Борис и Нели гордостта на Слави

1 април 2010 гНели Петкова и Борис Солтарийски тръгват по пътищата на България с турнето "Ние продължаваме" 
От 1 август Враца,Плевен Русе.....цяла България ще коментира Слави и неговия керван.Те двамата ще бъдат едни от най-одумваните.И все повече ще се говори за тях. 
Решихме да видим дали ги е променила славата,надникнахме в света на момчето от Враца и момичето от Карлово,които всяка вечер извиват глас в "Шоуто на Слави".Дали няма да се замаят?Какво правят зад кулисите,а и в свободното си време? 
Не е лесно изведнъж всички да започнат да те сочат.И двамата твърдят,че Слави ги приземявадоста успешно.Това той го умее прекрасно.Главният сценарист и доскорошен и.д водещ на предаването Росен Петров описва ситуацията така : "Ако някой ти каже,че славата не го е променила,това не е вярно.Основното,което Слави говори на всички е : "Сега ще видиш,славта ще те побърка,трябва да си земен виж колко е лошо." 
Това му е е на него постоянен рефрен къмн всички". 
Дали Дългия успява да предпази хората си с това безспирно натякване.Да видим...
От Враца е.От 1980 година,обаче семейството му живее в столицата.Роден е на 26 февруари 1982г.
"До три годишната си възраст живях във Враца.Като ученик всяка ваканция прекарвах там.Не съм бил любимото дете на мама и татко. 
Възпитаваха ме строго и сериозно.Детската ми мечта беше да стана Терминатор 2.В същото време винаги съм знаел,че ще пея.А една ученическа лудория даде отражение на живота мив това отношение.Претърпях травма,поради която не можех да продължа да се занимавам интензивно с пиано и китара". 
В "Шоуто на Слави" попада като победител в конкурса за бек-вокали.

МАГИИТЕ
Вярва в съдбовните предопределения, в знаците на съдбата. Трябвало просто да ги разбереш.Очевидно е получил доста знаци, за да е толкова самоуверен. Поразителното е, че вярва и в съществуването на магиите. Носи си и талисмани , за да го снабдяват с позитивна енергия.

КИНОМАНИЯ
Когато има време много гледа кино. Всичко ново, което излезе веднага го придърпва пред белия екран. "Преди няколко дни влязох в един салон и попаднах на филм за зобмита. Бях потресен. Просто се травмирах. Такова хубаво време, а аз гледам зомбита", смее се Борис

ПЛУВАНЕ
Пресаташето на шоуто го издирва под дърво и камък. Не си вдига телефона. Сигурно го е забравил някъде. Има интервю, остава половин час до записа на шоуто, а него още го няма. Ужас. Появява се най-накрая. Свеж като краставичка. "Идвам от плуване. Не броя колко дължини на басейна съм навъртял. Правя го за удоволствие", пояснява той.

ВКУС КЪМ ЕКЗОТИКА
Ходи му се да разгледа Китай,Япония и други екзотични държави."В интерес на истината и до Щатите ми се ходи.Когато направим турне там тогава ще разгледам повече.Иначе искам да отида за малко",майтапи се Боци,както го наричат в шоуто.

БЛИЦ
-Борисе как се чувстваш преди турнето?
Борис: В приповдигнато състояние на духа. Ако съм имал някакви притеснения те са били при първото ми турне през 2005 г. Не ме притеснява нищо. Очакването ме прави нетърпелив. Надявам се всичко да бъде наред.

-Какво разказваш на приятелите си за работата в шоуто?
Борис: Рядко се събирам с приятели напоследък. Нямам много време Всъщност като цяло имаме време, защото репетираме бързо. Парчетата са нови, записвани са скоро. Знаем ги. Общо взето подготовката върви много лесно.

-Ще ходиш ли след турнето на море? 
Борис: Най-вероятно, да. Не съм планирал още това с кого, но ще намеря с кого да отида. На някое по-запустяло местенце. По принцип ходя на Слънчев бряг, където е най-голяматалудница,но сега искам да отида някъде на спокойствие.

-Фенките досаждат ли ти много?
Борис: Не ме притесняват, не ми досаждат толкова, че да не мога да го понеса (бурен смях в компанията).

-Готвиш ли на приятелките си, или ги водиш по рибни ресторанти?
Борис: Не мога да готвя, а и разни екзотични ястия не са ми по вкуса. Да не говорим за сурова риба. Не опитвам такова нещо. Много рядко харесвам морски деликатеси, много рядко. Даже си спомням точно кога. Примерно веднъж изядох една мида. Беше много хубава. Тя си имаше вкус на нормално месо. 

-Да не са ти сложили пържола в черупката?
Борис: Може. Щом ми хареса толкова.

ДРУГИТЕ ЗА ТЯХ
Александра Раева бивша бек-вокалистка на шоуто:
-Доста повече от мен и от Деси, те са се борили, защото техният конкурс беше наистина много сериозно изпитание. Казвала съм , че ако аз бях подложен на такъв тежък конкурс като техния, не съм сигурна, че щях да работя в шоуто. И ние се състезавахме в два тура, но участниците бяха много по-малко като бройка. При тях непрекъснато се пееше в различни жанрове, показаха много качества. Определено Нели и Борис са много добри изпълнители като, разбира се, трябва много хляб да изядат, преди да добият необходимия опит, но са наистина страхотни и двамата.

Евгени Димитров-Маестрото, шеф на "Ку-ку" бенд, директор на турнето "Ние продължаваме":
-Промениха се към добро. Няма как да е нещо по-различно, когато трябва да си всяка вечер на ниво, да си в кондиция, да си в добра форма, да изпълняваш добре нещата. Условията са такива, че или се справяш с това, или си отиваш, и идва някой друг на твоето място. Много са отворени, много се вслушват в съветите на старите кучета от "Ку-ку" бенд, и в общи линии бързо привикнаха към темповете на работа и много добре започнаха да се справят не само като бекграунд вокали. Те вече и като солисти се справят страхотно, и ще вземат доста сериозна част от песните на турнето. Виж в албума­ Борис има самостоятелна песен, Нели има самостоятелна песен, дует имат двамата. Така че искаме да ги развиваме като солисти. Много могат и двамата. Изключително работливи са, много внимателни. Когато имаме музикален гост те се събират, слушат си парчето, разпределят си вокалите. Действат абсолютно професионално. Питаш ме за критиките ми към тях. Всичко, което имах като критика са го изчистили. Когато снимахме клипа "Само мен" имахме големи притеснения дали Нели ще се справи в тази непривична роля. На балета работата им е да са малко по-разголени, но тя... Трябва да ти кажа, че до средата на клипа ми отпаднаха всичките притеснения. След този клип Нели израсна . Започнахме да гледаме на нея с други очи.

Росен Петров, главен сценарист:
- Двамата имат много интересна съдба. И двамата победиха в конурса "А пея в "Ку-ку бенд", а след това имаха участта 6 месеца да бъдат на втора линия, въпреки че бяха победители. Победените Владо, Любена, Светльо, Лора и Надя за известен период бяха много по-популярни, много по-обсъждани гостуваха в шоуто, направиха свое предаване. Това беше голям тест и те го издържаха.