Борис Солтарийски:"Отказах се от чужбина!"- Борисе, кой е бил най-трудният Ви изпит в живота?
Борис: Може би този, тъй като беше доста продължителен. За него нямаше как да се готвиш предварително, защото всяка седмица получаваш инструкции какъв ще е изпитът ти след 3 дни и трябва да се оправяш.

- Как се работи с Ку-Ку Бенд?
Борис: Много лесно и приятно. Те са изключителни професионалисти. Винаги, когато се чудиш за нещо, могат да те напътстват така, че веднага да откриеш това, което ти трябва.
 
- Какво очаквате да Ви се случи в Шоуто? 
Борис: Очаквам да се работи усърдно, да правя хубави песни. Винаги има изнанади в Шоуто. Както всички сте забелязали, 2 месеца се говореше, че ще бъде избран един, но най-неочаквано останахме двама. 

- Казват, че Слави е строг началник. За какво ви се караше?
Борис: Не ни се е карал за нищо. Работехме предимно с Бенда. Слави не присъстваше на репетициите. С него сме контактували само на предаванията.

- Какъв искахте да станете като порастнете?
Борис: От малък се занимавам с музика. Пял съм в " Бодра смяна", после в друг хор. Дори в детската градина свирех на кавал и пеех на програмите по Нова година и празниците. Свирех "Когато бях овчарче".Бях 14 годишен, когато започнах да пея с разни групи. Тогава тръгнах на уроци по пеене.
След това записах да уча мениджмънт, но обръщах повече внимание на солфежа. Преподавателите не ми се сърдеха, дори след конкурса ми се обади директорката да ме поздрави. След това кандидатствах в музикалната академия, бях приет на първо място. Завърших семестриално. Останаха ми само държавните изпити. 

- Как близките Ви посрещнаха новината? 
Борис: Те дори не успяха да се свържат с мен след предаването, защото телефонът ми бе все зает. Посрещнахме Коледа заедно, радват се. Родителите ми не са музиканти. Баща ми едно време във Враца , като е бил 18-19 годишен, е свирил в група, бил е басист. Никой не ме е карал насила да свиря или пея. Аз сам съм си гонел всичко, а те са ме подкрепяли.
 
- Мислили ли сте да работите в чужбина?
Борис: Тази година започна да ми минава през акъла, дори направих някои подготовки. После обаче чух за конкурса в Шоуто. 

- Защо младите заминават навън?
Борис: Заради реализацията. Някои са убедени, че в България няма какво да направят. Заминават в чужбина, за да работят каквото и да било. 

- Група " Хазарт", където сте били солист, не страда ли за Вас? 
Борис: Много ме подкрепиха. Щом разбраха, че ще кандидатствам, казаха: " Пич, действай, иди и ги разбий!"

- Има ли у нас звезди?
Борис: Има. Лили Иванова, Слави Трифонов. Звезда означава да си човек, когото цялата страна познава много добре и повечето хора го обичат. Означава и когато си постигнал някакъв връх, да успееш да се задържиш на него. Това определя и дали звездата е стойностна.