Откъдето и да го погледнеш - отлична партия за женене. Това е певецът Борис Солтарийски от " Шоуто на Слави". В последния месец освен като беквокал в предаването, Боби се изявява и като водещ на риалити надпреварата " Бягство към победата". Врачанинът блестящо се вживява в ролята на съдия, който строго, но справедливо, отсъжда коя от двойките в състезанието отпада. А всъщност звездата на 27-годишния младеж изгря през 2004 г. Тогава заедно с Нели Петкова спечелиха конкурса на Слави за беквокалисти на мястото на Александра Раева. Но това далеч не е всичко. Още в детската градина Борко свирел на кавал и бил най-добрият певец по празници и Нова година. В творческата му биография има записани участие в хор "Бодра смяна", обучение по поп и джаз пеене в Консерваторията, както и 6-годишен опит като вокал на група " Хазарт". Боцко, както понякога го нарича Слави, си има и сайт в интернет, създаден от Лора Любенова.

-Боби, какво е да си водещ на “Бягство към победата”? Или е по-лесно просто да пееш като беквокал в “Ку-ку бенд”?
Борис: Няма лесно или трудно - въпросът е да се справиш и с едното, и с другото. Аз лично се чувствам добре и на двете места. Позицията ми в “Бягство към победата” беше нещо, което ме изненада и в началото ми беше непривично, но пък е интересно. Ходихме на най-различни места из цяла България и през повечето време аз самият се чувствах като един от участниците в надпреварата. Защото също като тях бързах много. Трябваше да стигна на следващата спирка, като тръгна след последната двойка, и то да пристигна пръв, да изпреваря всички и да ги посрещна. Единственото ми предимство беше, че знам къде отивам

-Спираха ли ви катаджии за превишена скорост
Борис: Не. Участниците са задължени да спазват правилата за движение и ограниченията за скоростта. Но пък имаше спукана гума, счупени брони...

- Преди да дойдеш в “Шоуто на Слави”, беше вокал на рокгрупа, сега пееш доста комерсиална музика, дори попфолк... Колко дълъг беше преходът към другия музикален стил?
Борис: Музиката е хубава и лоша. Разделение на стиловете не съм правил, така че един ден да си кажа: “Ще се преквалифицирам в друг стил”. Приятно ми е да работя с хора, с които правя хубава музика. Не смятам, че съм претърпял някаква голяма метаморфоза, като изключим това, че преди време имах дълга коса на опашка, а после се подстригах.

- Нели Петкова вече е с нова прическа. Ти мислиш ли да си пуснеш отново киче?
Борис: Тя не е с нова прическа. Това е моментна прическа, измама, ако мога да я издам. (Смее се.) А аз - бях достатъчно време с дълга коса. И сега се чувствам по-добре, по-свободен. Дори миналата година бях с гола глава, но с мустаци. Всичко това - в интерес на една песен, която трябваше да пея. Дори трябваше да сложа и клин на райе...

-Слави строг шеф ли е? Чуват се легенди, че глобява наред, ако закъсняваш...
Борис: Затова не закъсняваш. (Смее се.)Прав е да бъде строг и справедлив. Няма да ти се кара просто ей така. Той е пич, гледа нещата да вървят както трябва.

-На каква музика обичаш да сядаш на маса?
Борис: Подходящата музика за маса е тази, която ти е приятно да слушаш. Нали е важното да се чувстваш добре?! Народната музика например е хубава за маса. Песните на “Ку-ку бенд” също са добри за маса, за в компания, за дълъг път...

-А кой музикален стил е най-подходящ за секс?
Борис: О, рокендрол! АС/ДС например. Или пък певицата Шаде.

-Какво трябва да има една жена, за да те накара да я измериш от главата до петите с поглед?
Борис: Да е привлекателна, но нямам предпочитан тип жена. Руса, черна, с големи или малки гърди... Това не са неща, които могат да се определят. Не могат да се сложат чарът и излъчването в рамки.

-А какво трябва да направи едно момиче, за да му поискаш телефона? Стриптийз в дискотеката?
Борис: Тогава със сигурност няма да й поискам телефона! Със сигурност обаче трябва да е освободена...

-А кога за последно фенки поискаха телефона на теб?
Борис: Не знам дали са били фенки, но за последно се случи преди една седмица. Едно момиче, но аз не си го дадох. (Смее се.)

-Коя от балерините в шоуто е най-секси?
Борис: Е, не мога да кажа. Те са 10 и всичките са много красиви.

-А как успяваш да пееш, докато Нели е наблизо - не се ли разконцентрираш?
Борис: С Нели сме по цял ден заедно, всеки ден от 5 години насам. И се възприемаме по друг начин, за да си действаме сексуално. Ние сме колеги, много добри приятели.

-Ако перифразирам една песен - има ли жена на леглото до тебе?
Борис: Не обичам да ме питат това, но - няма.

-Сърцето ти е свободно?
Борис: Това е личният ми живот. Но - не съм обвързан.

-Имаш много интересна фамилия - Солтарийски. Знаеш ли откъде идва родът ти?
Борис: Родът ми е от село до Враца - Борован. Оттам са моите дядо, прадядо и прапрадядо - докъдето се помни родът. За нас се знае, че сме дошли от Македонския край. Преди 3-4 години чухме, че има човек със същата фамилия, който живее в Кресна. И миналата година се вдигнах, отидох до Кресна, за да го потърся. Кресна не е голям град, лесно го намерих. Оказа се, че всъщност става дума за един голям род. Поразпитах, сравних информацията и се оказа, че имаме далечна роднинска връзка. Коренът ни се е разделил преди 120-130 г. от двете страни на Балкана.

-А какво означава самата фамилия?
Борис: Нямам представа. Но съдържа в себе си няколко интересни думички - има “сол”, “арийски” и “олтар”... Знам само, че на нашите прадядовци са им викали солтарии.

-Кога за последно си ходи до Враца?
Борис: Поне веднъж в месеца. Хем да се разходя, хем да си видя близките.

-Вярно ли е, че обичаш да готвиш?
Борис: Да. И първото нещо, което ми идва наум, е рецептата за едни пилешки филенца със специална марината. Тя се приготвя от горчица, зехтин, соев сос и мед. Месото се нарязва на по-дребни парчета, които се слагат в маринатата. Всичко това - в купа и за около 30 мин. в хладилника. От соса филенцата омекват, придобиват много приятен вкус. Като се извадят от марината, се слагат за секунди в тигана, преобръщат се няколко пъти, колкото да захванат тънка коричка. След това се пъхат за 15 минути във фурната. И после стават... направо мозък!